whitsunday

Vi ar nu framme i Cairns vilket innebar att vi natt var slutdestination har i australien och var sista langa bussresa kan checkas av.

De senaste dagarna spenderade vi i airlie beach och pa whit sundays och for er som inte vet var whitsundays ar kommer har lite google-hittade bilder. Det ar en stor ogrupp vid Queenslands kust och tillhorde innan den senaste istiden fastlandet men separerades nar havsnivan steg.




Med ovanstaende bild kanske ni ser att himmelriket hamnat pa jorden just har. Det ar svart att fa riktiga ogonblick pa bild men hoppas ni forstar kanslan. Dock hade vi en aning graare himmel och lite regnskurar men whitsunday, is still whitsunday.

Hur hamnade vi da har?
Vill ni spendera dagar pa en stor partybat med varldens basta (&snyggaste) crew, se whitsunday fran sin basta sida, kaka RIKTIG mat och festa med 50 andra pa 25m2 och dricka pa tok for mkt goon? Valkommen till Atlantic Clipper. Australiens motsvarighet pa rhodos&magalufs galnaste fester med hogre medelalder ungefar.

Dag 1 borjade med att en av ledarna skulle klunka 4 liter mjolk pa 2 minuter. Dar fick golvet ocksa sin forsta dusch av vidrighet. Och det var bara borjan. Vi styrde seglena, fick en genomgang hur man beter sig ombord utan eller med goon i kroppen och kakade POTATISMOS (emma och julia trodde minst gud belonat dem) och val tillagade fisk. Nojda och belatna tjejer. Darefter dracks det goon och stamningen pa baten blev bara battre och battre. Vi hade traffat tva norska killar tidigare som befann sig pa baten och vi blev ett laddat team infor kvallens lekar. For att avrunda kvallen lite snabbt och latt, kort och gott:

1. Vi hade uppvisning av var dans for alla pa baten
2. Vi badade bubbelbad med 20 andra i en 6 mannapool
3. Vi lekte "rhodos/magaluf" lekar och okade pa blamarkena en aning.
4. drack lite mycket goon
5. Somnade sa gott som pa dacket som numera hade fatt ett rejalt lager av bade goon, smuts och rester. euh.

Dag 2. Vi vaknade av en FASLIGT hog sang(skrik?)rost som skulle vacka alla. Efter sadar 20 bankningar pa dorrarna, stamma sa det gick o jamnfora med ett utestalles hogtalare satt vi trotta och at frukost 06.15. Vi nadde forsta avstigningsmalet, white heaven beach. (googla om ni ar nyfikna) MAGISKT FANTASTISKT och almost unreal som roxette hade uttryckt det. Spenderade nagra timmar i lite halvtaskigt vader pa en stranden, fick en hel dros med vackra bilder, vi fick borstat bada vara tander och peelat benen med den obeskrivligt finkorniga sanden. Vi styrde vidare mot baten och har ar batresan kort o gott:

1. sjosjuk linnea
2. Lovisa innelast pa en liten toalett (det fanns iaf vatten..)
3. golvet blev bara ackligare

Nasta stop erbjod snorkling och vi levde i vatdrakter hela eftermiddagen. Vi traffade pa nemo och doris (nej, mamma karin, de ar inga backpackers). Vi var ju bara tvugna att testa watersliden och hopptornen fran baten ocksa och hela ganget fick en trevlig med regnig eftermiddag i vattnet. Mindre trevligt har man i duschen nar man har exakt 2 minuter pa sig. Vi slog ihop vara. 4 minuter, tva tjejer, langt har och minilitet dusch-utrymme = halvt rena.

Kvallen holl oss inte ens halvrena. Det var den slutliga avslutningsfesten pa dack och vi spenderade kvallen pa dacket med manniskor fran varldens alla horn och viktklasser. Sadar kul ar det nar man ska springa fran babord till styrbord 50 stycken och trycka allt vad man kan nar dar ar en i gruppen som vager 300 kg och alla springer for livet ungefar. Julia utokade sina skador en aning. Men. The crew var rejala partyhojare och "lets getting start it in here" fick hela baten att gunga. En rad med lekar inom alla dess katergorier och kvallens kung eller drottning skulle utses. Vi akte ut svettiga och glada och tackade gudarna for att inte behova vara med mer nar vi sag de sista tavlingarna. 300 kg mannen blev kung. nog sagt om det. Partyt holl i sig nagra timmar till och vi dansade och skrek oss hesa till summer of 69 och dansade countrydans till cotton eye joe. Utanfor baten hoppade delfiner till hoger och vanster och vi fick paminna oss nagra ganger om allt vi upplever.

Sista dagen blev det annu mer snorkling och vi rorde inte det numera genomvidriga golvet pa hela dagen. Hade nagra sista timmar med alla roliga manniskor vi traffat och kom sa smaningom till airliebeach. Spenderade en sista natt dar innan bussen styrdes hit till cairns.

Vi bor pa ett aaaaasnice hostel, the gilligans och kommer nog trivas som fiskarna i vattnet har den sista tiden trots att det sporegnar och var farg ar borta. Imorgon vantas SKYDIVING (om vadret tillater det). Men forst: St Patricksday och allt vad det innebar!

vi er kamreter pa tur verden rundt!


L&L



Kommentarer
Postat av: mam Karin

Ja tänk att det gått en hel månad och ni har hunnit med så mycket.Hoppa nu försiktigt om det går för vädret!!kram mam

2012-03-17 @ 17:23:42
Postat av: Kajsa

Hahahahaha låter som att det var en bra båtresa!! hahahah skrattade så jag grät!Hoppas ni får en bra avslutning!



det finbns massor med bussresor på NZ med både långa och lite intensivare resor så ta en sådan istället för att köra bil, det sparar ni mycket tid på + är superskoj!



P&K

2012-03-18 @ 12:04:34
Postat av: Per och Inger

Vilken underbar beskrivning av båtresan. Det går nästan att se alltihop framför sig. Härligt!!!

2012-03-18 @ 14:53:11
Postat av: Per och Inger

Vilken härlig beskrivning av båtresan! Man kan föreställa sig allt ni berättar om. Härligt!!!

2012-03-18 @ 14:55:12
Postat av: carina o agge

Tur att vi läser er blogg!! Nu känns det nästan som om vi e med!!! Kramar från Plommonv. 9

2012-03-19 @ 16:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0