Fraser island

Vi ar tillbaka pa fastlandet igen efter tre helt oslagbara dagar pa fraser island. Vi sitter helt utmattade pa peter pan och ler av lycka och tankte nu forsoka ge er en liten liten inblick i det hela...

lat oss borja..

06.00 ringde klockan i onsdags morse och var nagot mindre ryggsack stod redo. Blev uppdelade i team, 8 i varje vilket ar suverant da det alltid ar 50% vi i omrostningar. Det racker helt enkelt med en ynka utomstaende for att makten ska bli var. Kanon. Vi placerade i en stor landrover?! heter det sa?. Vi kallar det van med fler saten an en surfvan. Fraser island sattes som destination och en farja over var vi dar. Korde nagra mil pa en hel fantastisk strand innan det var dags for lunch. Vi hade fatt en meny och mat med oss for alla tre dagarna som vi skulle laga i vart team. Sandwich stod forst pa menyn det gick val an. Hela dagen var vi ute i vanen och bara tog in allt som fanns dar, san oehort orord strand och obebott sa langt ogat kunde na. Stannade vid ett stalle for att vandra, i minst sagt, terrang ca 1 mil tror vi iallafall... Vi kom fram till en helt fantastisk sanddyna utan dess like som var helt enorm och nedfor en brant slant fann vi en sjo vilket vi alltid hurrar for. Lovisa tvingade med linnea pa ett simmaraventyr over sjon.. "man maste ju ha gjort det" "vad kan handa" later overtalningarna manga ganger...
Efter nojda badade begav sig hela ganget, ca 30 pers, oss till var sakallade lagerplats dar vi skulle spendera de tva kommande natterna i talt. Forst skulle ju taltet dock resas... ingen av oss har val nagon direkt camparvana sa stora irriterande flugor, sand i flipflopen och taltresning var ju sadar. Hyffsat nojda sattes det igang med matlagning i vart stormkok. Det hela resulterade i ostekt kott, mosade potatis och en halvtaskig sallad. Vi vill dock papeka att det var tyskarna i teamet som stod for det. Men kvallen raddades av pa tok for mycket goon, ett farligt australieniskt vin varenda backpacker sa gott som badar i och inte minst pa fraser island. Vi agerade sjalvklart DJ's under kvallen och bjod pa ordentligt halligang fram till smatimmarna. Vi gick ner till stranden och gick ut i havet med vatten upp till knana och tittade pa stjarnorna och skrek oss hesa till hugger i sten. Det ar nagot vi garna gor, skriker oss hesa till lars winnerback under sena sommarnatter och att vi stod i ett hajfullt hav i australien gjorde hela situationen lite roligare. tills.... vi bada far syn pa en DINGO. och for er som inte vet vad dingo ar ar det en farlig hund som lever pa fraser island som regerar pa on. 15 minuter tidigare hade ledaren noga gatt igenom att ser man en dingo sa far man INTE springa och INTE skrika. Latt o saga sager vi. Dar stod vi, med fotterna i havet, 100 meter till lagret alldeles ensamma och sa kommer det en dingo. Utan att tanka SKRIKER vi bada DIIIINGOOO, springer allt vad vi kan mot lagret och ser dingon springa efter. PJUUUU nar vi med hjartat i halsen sa gatt som trillade in pa lagret. Efter det blev det inte mer sang pa stranden och inga langre avstand fran lagret.

Vad som skilde oss mellan onsdagskvallens halligang och torsdagens kommande aventyr var en natt i talt. Och en natt i talt. det blev det. Fyra pers i ett 3 mannatalt i alldeles for varmt klimat, gott om smakryp och med tunna sovsackar var sadar. och sa med dingos runt om kring. En lite mindre somnfylld natt med andra ord.

Torsdagen bjod pa harliga aventyr hela dagen. Vi besokta ett urgammalt skepp pa stranden, fick en rad med helt fantastiska bilder och den hemska natten i taltet hade helt glomts bort. Vi besokte massor med helt magiska platser och fran och till korde vi runder i vanen och kande tidvattnet jaga oss. Vi stod for musiken aven i bilen och fick nypa varandra emellanat nar vi satt dar inklamda i baksatet med sandiga fotter, free fallin och brown eyed girl spelades for fullt och hade tagit pa definitionen av lycka.

Sista natten i taltet gick battre an forsta och vi hade en helt fantastisk dag idag med. Varenda grej man ar med om tror man ar det mest magiska varlden har att erbjuda. Men hela tiden kommer det nya saker och det ar sa mycket att ta in och uppleva. Vi var vid lake mckenzie idag. Med noll forvantningar, lite trott humor mottes vi av den mest fantastiska sjon vi nagonsinn kommer se. Vattnet var klarare an luft och vi simmade i en helt ny varld nagra timmar. Tog oss lange i bil pa stranden innan det var dags att lamna fraser island.

Nu ar vi tillbaka pa hostlet i rainbow och tycker livet ar lite lojligt bra fortillfallet. Australien ar magiskt, resan ar helt fantastiskt och ingenting i varlden ar battre an det har.

for att ge er en skildring fran er vita mark dar hemma....








Lyckliga L&L

Kommentarer
Postat av: Agge O Carina

Fantastisk resa ni gjort på ön.Vilka fina bilder ni visar upp för oss.Känns härligt att se när vi nu tittar ut hemma är det väldigt dimmigt.Tack nu klarar vi oss igen tack vare er berättelse o bilder.

MVH CARINA o AGGE.

2012-03-10 @ 09:04:34
Postat av: mam Karin

Åh så underbart allt låter, vatten klarare än luften mm. Och tänk att det har ni sett med egna ögon.Härligt att höra från er igen tusen kramar till er alla!!

2012-03-10 @ 16:22:01
Postat av: Pappa Jonas

Det låter helt fantastiskt! Bilderna ser helt fantastiska ut. Vad jag är glad att allt är så bra. Men kunde ni inte pratat lite Sallysnack med Dingon...Det är ju bara en hund..ninino eller nåt....

Alla här hälsar (Cattis, Mathilda och Anton)

2012-03-10 @ 17:28:05
Postat av: Kusin Maria

Heeej!!

Fy faaan vad underbart allt ser ut! :) Man blir ju inte nådigt avundsjuk när man sitter hemma i regn och måste skriva en vetenskplig artikel.... :/ hmmm...nej Njuuut njuuut njuuuut!! Och håller med Lovisa, om man har chansen så måste man ju!! ;)

2012-03-10 @ 20:32:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0