att backpacka och att uppskatta det lilla

Nu har vi nastan varit borta i 2,5 manader. Vi har levt i en backpackerryggsack och stannat i snitt 3 natter i samma sang. Vi har packat om, dragit, slitit och svurit at var tranga vaska som skriker nej for varenda plagg vi koper. Vi har atit pasta med tomatsas, med plastbestick och delat ett glas pa fyra.
atit pasta med tomatsas och delat ett glas pa fyra. Det ar val otroligt hur manniskan kan anpassa sig fran sin livssituation hur stor skillnad det an ar fran ens egen vardag. Man lar sig ge och ta, uppskatta saker som hade fatt ett hanskratt darhemma.
Vi vill dela med oss av det vi uppskattar nar vi ar pa vift, det vi blir lite varma i hjartat av eller det ni kan tanka "stackars dem" och fa lite varme i hjartat dar hemma att ni slipper. Vi lovar att minst 80% av er tar nagra av nedanstaende saker for givet dar hemma. Forstar ni da hur det kanns att uppskatta dem? Att kanna att livet blev lite roligare nar det var vita RENA lakan i sangen du kom till? Den kanslan lyser igenom varenda jobbig grej med backpacking.
Tank er kanslan av att dofta pa en nytvattad kofta och den luktar SKOLJmedel och det slar dig att du har inte doftat pa skoljmedel pa 2,5 manader. (luktar nagon av er pa era klader varje gang de kommer fran tvattstugan?)
Leendet nar man kommer in i ett TOMT hostelrum och ser att fast det var ett 6 mannarum sa var det bara vi dar. Du inser att du ar den forsta som gar pa toaletten sen den stadades. Det leendet ar stort kan vi lova.
Nar du hittar val fungerande plastbestick pa ett cafe och fyller hela vaskan for att slippa diska INNAN du ska ata nasta gang. Det ni. Vi har blivit riktiga besticktjuvar!
Har ni nagongang tankt tanken att nagon kan kissa i er necessar? Och att du nagra veckor senare skrattar at det och tycker det blev en del av backpackningen, din livssituation.
Du har blivit sa fast i att rulla dina klader till det minsta mojliga plats sa du ber inte ens om din vita klanning mer, utan istallet om den vita rullen. Livet i en vaska.
Gratis ar inte bara gott, utan det godaste som finns.
Vi har upplevt nagot ni aldrig kommer uppleva. En doft, en sadan vidrig doft som du trodde skulle forgifta dina lungor. Anda overlevde vi 5 natter i den. Snacka om att anpassa sig.
Har ni smakat halvljumna tinade frysta gronsaker med tomatsas och lite salt pa nagongang? Gor inte det, om ni inte maste.
Vad ar bbq for er? antagligen en stor grillbuffe med massor av tillbehor som potatisratter, saser o god dricka och doften av sommar. For oss ar det gra korv, vit OROSTAD macka och en vodka sunrise.
Att liksom bara kunna vara VI pa ett rum EN HEL dag. kunna vara naken och smorja in sig i sin sang ar himmelriket!
Det ar nastan sa vi utsander ett gladjerop nar dar ar mer an ett eluttag i ett rum till 8 pers. Och en sanglampa, da sager vi alltid "ah, har kommer vi trivas"
(en sanglampa liksom, vet knappt vad min har for farg dar hemma)
Denna magiska mening. "en handduk att satta fotterna pa nar man kommer ut ur duschen". Det ar att dromma alldeles for langt, men du kan ju inte lata bli att hoppas varje gang du kommer till ett nytt boende. (nagon av er som tackar for er handduk varje gang ni gar ut ur duschen? det hade vi gjort)
Nar du tom har googlat "hur man bast sover pa buss" inser du att vi nog akt buss lite for mycket. Och nar du dessutom sover "ratt bra" pa buss. da har man akt buss for mycket.
Det vi vill komma fram till ar det har med att uppskatta det lilla. Manga av er tanker sakert, "men shit, stackare" medans vi varenda kvall innan vi somnar skrattar at allt det har. Vi ar sa glada att uppleva sa mycket, men samtidigt uppskatta smasakerna. Har tar vi inget forgivet, inte ens varmvatten till nummer tva som ska duscha. Kan ju bara tanka vilket liv i huset det hade blivit dar hemma om varmvattnet hade slutat? Eller om det stod frysta gronsaker med tomatsas pa bordet hemma pa plommon en sommardag. Och jag vill inte ens tanka tanken pa att behova ga ut ur duschen utan en handduk.
Men har ar det annorlunda, manniskan ar ett mastervark pa att anpassa sig. men ocksa pa att alltid strava och sakna saker man inte har. darfor ar den har skildringen fran var vanliga vardag en av de viktigaste och basta anledningen till varfor vi valde backpacking. Och varfor vi trivs som fiskarna i vattnet pa var resa med varandra sager sig sjalv. Vi delar allt.
L&L

Kommentarer
Postat av: Vårvägen

Nästa gång vi har duschat ska vi komma ihåg att vara glada för våra badlakan!

2012-04-07 @ 23:45:23
Postat av: Pappa

Vilka bra reflektioner!Tänk att få sova och äta på lyxhotellet på Plommon.Blir bra att ha med sig i tankarna!! kram mam

2012-04-09 @ 16:46:32
URL: http://solstollarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0